Dárcovská DMS

a zdravotních projektů
Charity Veselí nad Moravou

Pastorační asistent na Charitě

Je ve služebním poměru na Arcibiskupství a má částečný pracovní úvazek na Charitě, kde je součástí pracovního týmu ředitele místní Charity. K jeho hlavním úkolům patří péče o duchovní rozměr příslušné Charity, spolupráce s farnostmi a péče o dobrovolníky Charity. Pastorační asistent je také většinou koordinátorem Tříkrálové sbírky a má na starosti péči o koledníky, které je třeba získat pro sbírku, ale také je připravit.

• Spolupracuje se všemi vedoucími a pracovníky Charity. Zúčastňuje se pravidelných porad vedení Charity a dalších setkání středisek i všech charitních pracovníků, kde podává potřebné informace a návrhy. Má při nich modlitbu a duchovní slovo.
  • Navrhuje a zajišťuje pastorační službu v Charitě (např. biblické hodiny, modlitby za zaměstnance i uživatele služeb, živý růženec zaměstnanců a dobrovolníků, rozhovory s pracovníky Charity atp.). Připravuje různé pobožnosti a společenství modlitby v průběhu církevního roku s připomínkou patronů a svatých.
  • Usiluje o harmonické vztahy mezi pracovníky Charity.
  • Pečuje o duchovní i společenskou oblast svěřených osob. Informuje a zprostředkovává účast na duchovních cvičeních, obnovách a poutích pro pracovníky a dobrovolníky Charity.
  • Nabízí a zprostředkovává duchovní službu pro uživatele služeb Charity: návštěvy a rozhovory, zprostředkování kontaktu na kněze, zprostředkování přijetí svátostí, zvláště v pobytových zařízeních Charity, nabídka poutí atp.
  • Pečuje o pastorační rozměr sbírek (Postní almužna, Tříkrálová sbírka, …)
  • Je otevřen spolupráci s křesťanskými církvemi a organizacemi působícími na území Charity
  • Vyhledává vhodné činnosti pro zapojení dobrovolníků ve službách.
  • Aktivně získává dobrovolníky. Dbá na využití potenciálu dobrovolných spolupracovníků.
  • Koordinuje činnost dobrovolníků v rámci organizace. Spolupracuje při realizaci jednorázových dobrovolnických projektů.

Kontakt na pastorační asistentku:

Pastorační asistentka

Bc. Kristina Komoňová