barevné logo

Mobil:
Marie Štípská
pecovatelska@veselinm.charita.cz

Marie Štípská                                                             Ivana Třináctá
                        Vedoucí pečovatelské služby                                     Koordinátorka střediska VnM

trinacta

Mgr. Markéta Navrátilíková                                          Bc. Veronika Sedlářová
                                 Sociální pracovnice                                                    Sociální pracovnice
                            navrátilíková

Bc. Jana Falešníková
                                 Sociální pracovnice
                            fj

Výkony charitní pečovatelské služby jsou v domácnostech uživatelů poskytovány nepřetržitě, sedm dní v týdnu,
v průběhu celého roku včetně sobot, nedělí a svátků.

Provozní doba kanceláře Charitní pečovatelské služby:

PO   7.00 - 15.30
ÚT   7.00 - 15.30
ST   7.00 - 17.00
ČT   7.00 - 15.30
PÁ   7.00 - 15.30

V těchto provozních hodinách si může zájemce domluvit pečovatelskou službu, podat podnět, připomínku, stížnost či pochvalu.

Pečovatelské výkony jsou poskytovány na základě Smlouvy mezi Charitou a uživatelem nebo jeho zástupcem.

Naše poslání

Charitní pečovatelská služba je terénní služba poskytovaná v domácnostech osob, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení a dále rodinám s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Poskytováním pečovatelských výkonů doplňujeme sníženou sebeobsluhu uživatele, s citlivým a lidským přístupem respektujeme jeho osobnost a individuální potřeby.
Současně usilujeme o to, aby uživatel zůstal po zbytek života ve svém přirozeném prostředí.

Kde působíme

CHPS působí ve Veselí nad Moravou a v okolních obcích: Blatnice pod Svatým Antonínkem, Blatnička, Bzenec, Domanín, Hroznová Lhota, Hrubá Vrbka, Javorník, Kněždub, Kozojídky, Kuželov, Lipov, Louka, Malá Vrbka, Moravský Písek, Nová Lhota, Suchov, Syrovín, Tasov, Těmice, Tvarožná Lhota, Velká nad Veličkou, Vnorovy, Žeraviny.

Naše cílová skupina

Cílovou skupinou Charitní pečovatelské služby jsou osoby se sníženou nebo úplnou ztrátou soběstačnosti
v základních životních dovednostech
, kteří žijí ve svém přirozeném prostředí a jsou odkázáni na pomoc a péči jiné fyzické osoby.
Při snížené nebo úplné ztrátě soběstačnosti je nutno zajistit systém služeb, který kompenzuje ztrátu vlastních schopností. Výhodou pečovatelské služby je to, že člověk zůstává ve svém přirozeném a známém prostředí
a podle písemné domluvy (Smlouvy o poskytnutí Charitní pečovatelské služby a individuálního plánu) za ním pracovníci pečovatelské služby dochází a dopomáhají mu v běžných činnostech.
Charitní pečovatelská služba zajišťuje dopomoc cílové skupině uživatelů při činnostech, které nemohou vykonávat sami a to podle sjednaného individuálního plánu a dle skutečných potřeb.

Kapacita služby

Kapacita Charitní pečovatelské služby je stanovena počtem hodin strávených péčí o uživatele. Maximální doba péče u 1 uživatele jsou 4 hodiny /1den.

Okruh osob, kterým je péče poskytována

• senioři (mladší 65 – 80 let, starší nad 80 let) se sníženou nebo úplnou ztrátou soběstačnosti,
  • osoby s chronickým onemocněním bez věkového omezení,
  • osoby s tělesným, zdravotním a jiným zdravotním postižením bez věkového omezení, jehož dopady činí
    nebo mohou činit osobu závislou na pomoci jiné osoby,
  • rodinám, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby (rodiny, ve kterých se narodila 3 nebo více dětí).
Výše jmenované osoby mají bydliště v obcích uvedených v územní působnosti CHPS (viz výše). Služby poskytujeme výše uvedeným osobám bez věkového omezení.

Poskytovatel sociálních služeb může odmítnout uzavřít Smlouvu o poskytování sociálních služeb v souladu s ustanovením §91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách pokud:

• neposkytuje sociální službu, o kterou osoba žádá, a to i s ohledem na vymezení okruhu osob v registru poskytovatelů sociálních služeb,
  • nemá dostatečnou kapacitu k poskytnutí sociální služby, o kterou žádá,
Osobě, která žádá o poskytnutí sociální služby, vypověděla Charitní pečovatelská služba v době kratší
než 6 měsíců před touto žádostí Smlouvu o poskytnutí téže sociální služby z důvodu porušování povinností vyplývající ze Smlouvy.

Okruh osob, kterým neposkytujeme Charitní pečovatelské služby:

• osobám s psychickými poruchami, s poruchou chování s agresivními projevy, s psychiatrickou diagnózou, které nejsou pod dohledem odborníka a potřebují komplexní a odbornou péči, kterou Charitní pečovatelská služba není schopna poskytnout,
  • osobám s těžkým zrakovým a sluchovým postižením,
  • osobám s těžkým a hlubokým stupněm mentálního postižení,
  • osobám s hlubokou stařeckou demencí, které potřebují komplexní a odbornou péči.

Odmítnout uzavřít Smlouvu může vedoucí pečovatelské služby se zájemcem, který je pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. Takovému zájemci vedoucí doporučí, aby kancelář navštívil jiný den a jednání proběhlo v jiném termínu.

Můžeme Vám nabídnout:

• Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu (oblékání, svlékání; podání jídla a pití...)
  • Pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu (osobní hygiena, základní péče o vlasy a nehty...)
  • Poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy (zajištění obědů, příprava jídla a pití...)
  • Pomoc při zajištění chodu domácnosti (úklid, praní, žehlení, nákupy...)
  • Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím (doprovázení dětí do školy, k lékaři; doprovázení dospělých k lékaři, na úřady..)
Všechny výkony pečovatelské služby a jejich sazby najdete v sazebníku pečovatelské služby.

Usilujeme o:

• důstojné prožití stáří a nemoci,
  • zachování vlastního životního stylu a aktivity,
  • dopomoc pečujícím rodinám, aby mohly být co nejdéle zapojeny do péče o své blízké,
  • pomoc rodině – snížení psychické a fyzické zátěže v péči o uživatele,
  • udržení a zajištění kontaktu s ostatními lidmi,
  • pomoc při překonání nelehkých situací (samota, nemoc),
  • zůstat po zbytek života v domácím prostředí,
  • kvalitní péči do konce života,
  • psychickou podporu,
  • hygienu, stravu a čisté domácí prostředí,
  • zlepšení nepříznivé sociální situace, např. kontaktem s pracovníky Charity.
Pečovatelky
Všechny informace týkající se provozu pečovatelské služby, její zásady, cíle, informace ke klíčovým pracovníkům najdete v Průvodci pečovatelské služby.

DOKUMENTY KE STAŽENÍ:

Pochvala pracovníka nebo činnosti Charitní pečovatelské služby.doc

Formulář stížnosti pro uživatele.doc

SAZEBNÍK CHPS 2017